Ingredienser
4 1/2 dl strösocker2 1/4 dl vetemjöl
3 ägg
Ca 4 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
1 1/2 dl eller 135 g smält margarin eller smör
1 bit bitsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader (180 om det är en varmluftsugn).
Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Stöt sockerbiten ihop med saffranet i en mortel.
Blanda sedan ihop alla ingredienserna utan att vispa, tillsätt gärna det smälta fettet sist.
Häll smeten i formen.
Grädda i 35 minuter i mitten av ugnen.
Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Stöt sockerbiten ihop med saffranet i en mortel.
Blanda sedan ihop alla ingredienserna utan att vispa, tillsätt gärna det smälta fettet sist.
Häll smeten i formen.
Grädda i 35 minuter i mitten av ugnen.
Jag har gjort flera småkakor i stället för en stor, så jag gräddar ca 10 min (tills de fått fin färg)
Och det där med att mortla en sockerbit med saffranet har jag hoppat över, jag har bara haft i saffranet.
Mumsfillibabba!!
Du har en så mysig blogg Sofia! Jag bakade en liknande kaka i veckan, fast med vit choklad i. Det kan jag varmt rekommendera! Kram Sandra ("naveltuta") :)
SvaraRaderaTack Sandra, vad gullig du är!!
SvaraRaderaDet låter smaskigt, var den utan saffran och med vit choklad?
Jag kommer inte åt din blogg längre, har inte läst på jättelänge:(
Hoppas allt är bra med dig?!
Kram
Allt är fint med mig! Full fart i skolan mest hela tiden, så bloggen har hamnat lite i kläm. Jag stängde ned den på obestämd tid men jag lovar att hojta till om jag börjar igen! :)
SvaraRaderaHär är receptet på kladdkakan, som innehåller både saffran och vit choklad. Muums!
100 gram smör
100 gram vit choklad
0,5 gram saffran
0,5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl råsocker
150 gram vetemjöl (cirka 2,5 dl)
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, Bryt chokladen i bitar, och smält ned den i smöret under omrörning, tillsammans med saffran. Vispa ägg, vaniljpulver och socker pösigt. Sikta över vetemjölet. Häll sedan i smör- och chokladblandningen.
Häll smeten i en lätt smörat springform. Grädda i ca 10 min.
Ha det fint! Kram Sandra
Oj oj oj....det här låter ju för bra för att vara sant:)
SvaraRaderaMåste baka i veckan!!
Tack!!
Ja då får du höra av dig när/om du sätter igång igen. Din blogg var ju kul ju:)
Ha det fint och ha en mysig jul.
Kram
Hihi vad roligt - jag bakade Saffranskladdkaka i helgen jag med - men med både saffran, vit choklad och riven mandelmassa. Mäktig - men ack så god!
SvaraRaderaMen åååh...det blir ju bara bättre och bättre:)
SvaraRaderaMåste hem och baka!!!