Nu har jag kommit igång och bakat mitt första surdegsbröd, har tidigare bara kommit till att börja läsa receptet, men nu så...
Jag fick en surdegsgrund av en vän och nu ikväll har jag startat min resa mot två stora Levain (ja bröden jag ska baka kallas så).
I morgon är stora dagen då jag ska baka, och se om jag lyckas eller misslyckas.
När jag läser receptet tycker jag att det verklar lite väl krångligt och att det tar väldigt lång tid, men det är ju såna här grejer jag gillar, inga genvägar. Äkta vara ska det vara.
Planen är att åka till medeltidsdagaran i Arboga i morgon, hur nu det ska gå till när jag ska ha koll på min deg i sex timmar...
Ja ja, den som lever får se.
Jag hoppas verkligen att resultatet blir ätbart, eftersom bröden ska med på en kräftskiva/tennisturnering på lördag.
Jag tar annars gärna emot tips på bra bagerier på vägen mot Katrineholm...
Superduktiga Fia! Levain betyder surdeg på franska så det är helt rätt. Kram! //Marie
SvaraRadera