Först gjorde jag kaksmeten som jag formade till små bollar, dessa placerade jag i formar och stack sen ner en plopp i varje boll...
In i ugnen i 10 minuter...
Sen på med en noblesse direkt de kom ut ur ugnen och sen på svalning...
Färdiga att avnjuta...Ploppkakor
Du kan använda vilken choklad du vill egentligen.låt fantasin flöda.
ca 24 st
Ingredienser
200 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st ploppbitar,dumlekolor eller 24 bitar marabou choklad
1 ask noblesse (rosa) om inte annan smak känns bättre.
24 folieformar
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st ploppbitar,dumlekolor eller 24 bitar marabou choklad
1 ask noblesse (rosa) om inte annan smak känns bättre.
24 folieformar
Gör så här
Blanda ihop margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
låt degen stå i kyl ca 30 minuter ( jag brukar låta den stå i en kvart)
sätt ugnen på 200 C.
gör 24 små bollar av degen. lägg bollarna en i varje folieform.
dela dumlekolorna/ploppen så de blir halvor. (Gäller ej marabou choklad då dom redan är i bra storlek). tryck ner halvorna, en i varje degboll.
Grädda mitt i ugnen i 10 min.
ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit noblesse på varje kaka. (DIREKT! så de inte kallnar) Chokladen ska smälta ut över kakan.
ställ in kakorna i kylen/ frysen så chokladen stelnar ordentligt!
låt degen stå i kyl ca 30 minuter ( jag brukar låta den stå i en kvart)
sätt ugnen på 200 C.
gör 24 små bollar av degen. lägg bollarna en i varje folieform.
dela dumlekolorna/ploppen så de blir halvor. (Gäller ej marabou choklad då dom redan är i bra storlek). tryck ner halvorna, en i varje degboll.
Grädda mitt i ugnen i 10 min.
ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit noblesse på varje kaka. (DIREKT! så de inte kallnar) Chokladen ska smälta ut över kakan.
ställ in kakorna i kylen/ frysen så chokladen stelnar ordentligt!
Mumsfillibabba!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar