söndag 26 januari 2014

Helgen

Söndagskväll och här hemma har vi en skön kväll. Kvällen innan en ledig måndag tillsammans. Jag kan inte sluta tjata om hur underbart det är att vara lediga tillsammans på måndagar, att få en extra dag varje helg.
 Ingen söndagsångest alls.
 
´
 
Vi har haft en bra helg med vänner på middag och i väg på ett treårskalas idag på eftermiddagen. Vi har även hunnit med pulkaåkning och skridskoåkning.
 
Jag gillar ju att laga mat och fixa och greja när vi ska ha gäster.
Speciellt när jag har tid, annars gillar jag det absolut inte. Jag gillar faktiskt inte att göra någonting under stress. Förr gillade jag det, jag tyckte om att ha ont om tid och fylla varje sekund med något.
 
Nu har jag förändrats totalt. Har jag inte tiden så blir jag stressad och tappar lusten.
Jag vill kunna mysa runt och pula lite och göra allt i lugn och ro.
 
I går hade jag en sån dag.
Joel och Mejjis gick ut och åkte skridskor, samtidigt somnade Iris och sov i två timmar. Jag fick alltså två timmar till förfogande.
 
Jag dukade och fixade till en del småplock som våra gäster fick när de kom. Samt förberedde maten.
 
Här har jag gjort små tunnbrödskex. Jätteenkelt och gott....och roligare än att köpa färdiga kex i affären.
 
Ta vanligt mjukt tunnbröd, pensla med ägg och strö över något gott, jag valde sesamfrön och havssalt. Du kan ju välja att strö över riven ost, färska kryddor eller något annat gott.
 
Sen in i ugnen (200grader) i 3-4 minuter tills de får fin färg.
När brödet torkat är det bara att bryta det i lagom stora bitar.
 
Gött, jag serverade med en smaskig Gorgonzola.

 
Små röda minipaprikor stekta länge i olja och havssalt.

 
Lite Prosecco i glasen.

 
Baconlindade dadlar stekta i het olja.
Mumsfillibabba till en Chevre- och philadelphiakräm.
 
 
Jag skulle vilja träffa vänner och äta massa sånt här plock. Att alla gör lite var, och så blir det en helt fantastisk buffé av massa underbara smårätter.

 
Till varmrätt gjorde jag den fisk- och skaldjursgrytan/soppan som vi blev bjudna på förra helgen. Så fantastiskt god.
Serverad med aioli, ljust bröd, smör och ost.
Det vattnas i munnen när jag skriver detta.

 
Sen glömde jag helt bort kameran. Tog ingen bild på våra gäster och ingen på barnen och resten av kvällen.
I alla fall så var det en mycket trevlig kväll tillsammans med fina vänner.
 
Till efterrätt åt vi en fruktsallad med hallon, passionsfrukt, kiwi, vindruvor och andra goda frukter. Till det smaskade vi på vaniljglass och grädde.
 
 
Och i dag har vi varit på treårskalas. Vår vän Nelli skulle firas.
Ett mysig och gott kalas som tyvärr slutade i tårar. En slutkörd Meja-Lisa ville inte gå hem.
Tårar och tvångspåklädning och sen begav vi oss hemåt. Så fort vi var utanför dörren så var avskedet glömt och det var en glad tjej som följde med oss hem.
 
Hon är så känslig när hon är trött, då kommer verkligen trotset i henne fram.
Och aldrig lär vi oss att avbryta i tid, innan tröttheten tagit över.
Ja ja, nästa gång ska vi komma ihåg det.
 
Nu ska jag gå och göra Joel sällskap i soffan.

Kram Sofia

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig helg ni har haft det..Du,dom små kexen,alltså hur enkla som helst ju.TAck för det tipset..Ha det så mysigt i morgon på eran måndag..//Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lotta!!
      Ja visst är det kul med enkla och goda tips;-) Älskar när något som är enkelt är så sjukt gott.
      Ha det bra du med.
      Kram

      Radera