måndag 9 september 2013

Me and I

 
Jag är inte så mycket för att skriva om det här med vikt och sånt. Är lite rädd för att misslyckas, för att ha press på mig utifrån.
Att alla har koll på mig ifall jag tar en bulle osv.
 
Jag har varit en sån som i perioder alltid haft nån idé för mig.
Testar olika dieter och sätt att lyckas bli av med några kilon.
Har väl alltid haft en fel bild av mig själv.
 
Men nu känner jag på ett helt annat vis.
Jag vill bli av med en del kilon...men det är ingen brådska.
Jag vill få finare former...men det är ingen brådska.
Jag vill bli starkare...men det är ingen brådska.
 
Självklart ska jag komma dit någon gång, men det behöver inte hända på 10 veckor.
 
Som det är nu så försöker jag komma ut och gå 3-5 gånger i veckan. Och det är inga problem nu när jag lämnar Meja-Lisa på dagis 3 dagar i veckan, då kör Iris och jag en promenad.
Jag försöker äta mindre kalorier än vad jag gör av med (ShapeUp)
Jag gör lite övningar hemma på mattan i lekrummet.
Och jag går till en duktig naprapat som får bukt på min onda gravid- och amningsrygg/nacke.
Jag är en bra bit på väg.
 
Inget stor-ilat, bara sånt jag mår bra av och känner att jag hinner och orkar med.
En dag kanske jag ökar på med träning osv, men just nu är detta en lagom dos.
Och som jag har hört så ska man inte ta i för hårt de första sex månaderna efter en förlossning.
 
Nu har jag gått ner 3,6kg från det att jag började tänka mig för (den 1 augusti).
3 kilo till och jag är där jag var innan jag blev gravid.
Men där vill jag inte vara, jag vill bli av med fler kilon och få en starkare kropp.
Vill vara pigg och orka.
 
Jag äter en kaka i bland, ja ganska ofta.
Men allt jag nu äter är i en mindre mängd.
Det är skönt att sätta stopp, att inte trycka i sig massa onödigt.
 
Ja men då vet ni vart ni har mig.
Kanske skriver jag om mina framsteg igen (eller bakslag), kanske inte.
Vi får se hur det känns.
 
 
Kram Sofia


3 kommentarer:

 1. Det låter himla klokt det du skriver. Jag känner likadant med min "viktminskning" just nu, att det är ingen brådska, det får ta den tid det tar. Det är ju en långsiktig förändring med välmående i fokus. Jag ser det som hälsosamt att ta en bulle då och då, och en promenad är precis lika mycket värt som ett fyspass. Det är ju upp till en själv. Det är den där manin över mat och träning som kan göra att många misslyckas tror jag. Finns ju många därute också som har åsikter om hur man bör göra, men huvudsaken är att du gör det du har lust med och mår bra av... Tänk vad klok och trygg i sig själv man blivit med åren ;) Bästa tiden är nu! Kram

  SvaraRadera
 2. låter så sunt, och bra. och viktigt.
  För trots att jag tränar så jäkla mycket och trots att jag inte äter ett skit onyttigt i princip är jag fullkomligt trött på hysterin, för herregud vad det känns som det är det enda vissa bryr sig om. :( det vi blir dömda på är vad vi äter och hur vi tränar. och ändå kan vi dö i morgon om det skulle vara så.
  Låter hårt och kanske lite fel för att vara jag. Men jag gör ju allt detta för att jag mår bättre när jag tränar, men att äta lite godis ibland.. det ska jag börja med igen, för en fika då och då gör bara livet lite trevligare tycker jag.
  Ta hand om dig och dina finaste Sofia! saknar dig,
  KRAM!!!

  SvaraRadera
 3. Jag hoppar hit och svarar på din kommentar hos mig :) Jag är ju en sådan som inte tror på dieter egentligen och har därför aldrig följt någon (förutom när jag var yngre och körde nutrilett i perioder, helt galet!!! haha). Nä, jag tror det handlar om att inte stoppa i sig mer än det man gör av med helt enkelt och då är ju dina appar suveräna! MEN, jag orkar inte tänka och anteckna allt jag stoppar i mig, även om apparna har färdiga produkter att välja på. Tanken med LCHF är att man ska slippa allt sådant som att räkna och därför passar det mig bättre i det avseendet. Jag vill såklart åt dom där extra kilona så därför kör jag lchf nu, men nappade främst på den kosthållningen för att den tydligen ger så många andra positiva hälsoeffekter (sedan när kroppen ställt om sig). Jag har ju läst på rätt mkt och provade faktiskt att utesluta pasta,ris och potatis till måltiderna redan innan jag körde igång på riktigt. Då gick jag ned två kg så därför trodde jag väl att viktminskningen skulle ge mig en riktig skjuts nu när jag uteslöt kolhydrater helt, men icke alltså... Ah, vi får se vart vi landar. Jag är för nyfiken för att lägga av :)
  Du kan väl kolla om Netto i Köping har några skålar kvar, i sånt fall så släng i väg ett mess så kan jag åka dit. Du behöver inte köpa och lägga ut.. Tack ändå för erbjudandet snälla du!! :) Kraaaam

  SvaraRadera