onsdag 31 augusti 2011

Lycka eller inte?!

Nu känner jag lycka, det är så jäkla nystädat här hemma!! Jag har bestämt mig för att lycka och städning inte får ha någonting med varandra att göra men just nu kan jag inte låta bli att känna ett litet rus i kroppen. Sitter här efter att Joel och jag har städat så jäkla bra, så där extra noga. Inte bara en snabbstädning utan även torkat alla skåp i köket, dammat överallt, torkat golven, gjort rent micron, tvättat upp hela tvättkorgen mm mm mm

Som jag skrev så är jag noga med att att städning inte får ta för stor plats i mitt/vårt liv, tidigare har jag varit väldigt pedantsisk men jag har bestämt mig för att bryta det. I bland går det bra men ibland mår jag dåligt när jag känner att det är skitigt, så kände jag igår och då bestämde vi oss för att ha den stora städdagen i dag och ingenting skulle få stoppa oss.

Det blev jäkligt svårt när det kom en inbjudan att hänga med på bishop i kväll, men vi hade ju bestämt och jag vet att nu är jag så mycket nöjdare än om jag skitit i städningen.Jag hade garanterat haft en roligare kväll på Bishop men jag fick stå i mot och se fram emot trevliga och roliga kvällar som väntar de närmaste dagarna.

Nu skiner det...

 Mejjis byter dammsugspåse



Meja-Lisa tog en paus, tog på sig hatten, slog sig ned i dörröppningen ut mot uterummet och smaskade på lite rån och majskrokar...



Kanske ska dra på Bishop... :)

Lite nytta!

I dag kör jag städdag här hemma, inget kan stoppa mig!! Jo Mejjis såklart, kräver hon min uppmärksamhet så får hon självklart den men just nu leker hon själv...



Jag har skrivit en lång "städlista", allt som ska göras är med och så bockar jag av när jag gjort varje sak. När det har varit sommar har det mest varit snabbstädningar och vi har varit mer ute än inne men nu när vi börjar vistas inomhus mer och mer så upptäcker man allt skit i hörnen:) Så nu fick det vara nog!!

Jag ser fram emot Meja-Lisas eftermiddagssovning, då ska jag ta i med hårdhandskarna, än så länge har jag mest plockat samt dammtorkat allting.

Nu ska det skina!!!

I morgon tänker jag göra något roligare...

Dagisdag nr 2

I dag var vi på dagis i en och en halv timma, både Joel och jag var med. Vi var inne och lekte en stund men så sa fröken att jag och Joel skulle stanna inne och så skulle hon ta med Mejjis ut och leka.
Det gick hur bra som helst, jag stog i fönstret och kikade lite och det var en härlig syn.
Ena stunden satt hon i sandlådan och nästa åkte hon på en liten cykel. Underbart!

Joel skulle till jobbet så han gick lite tidigare och när han gick till sandlådan för att säga hej då så vinkade Mejjis glatt till honom och fortsatte leka.
När det sen var dags att gå hem så somnade hon så fort vi kommit runt hörnet:)

I morgon ska jag bara vara med i en kvart om det funkar. Jag ska lämna henne innan frukost och sen när det är dags att äta så går jag min väg för att sen komma tillbaka efter tre timmar. Jag tror det kommer gå bra.

Helt utslagen...


tisdag 30 augusti 2011

Dagisdag nr 1

I dag har det varit första dagen på dagis för Meja-Lisa, inskolningsdag nummer ett. I en timme var vi där och bekantade oss med barnen, personalen och alla nya leksaker. Det gick jättebra, hon lekte och utforskade lokalerna, kom och satt sig i mitt knä nån gång men lika snabbt var hon i väg igen.

På väg till första dagen på dagis...

Min lilla stora tjej!!

måndag 29 augusti 2011

Reklam

När pappa kommer hem från jobbet kollar vi reklambladen...




                                                                        /Meja-Lisa

Då och Nu

Sitter och tittar på alla mina foton som ligger här i datorn, tänk om jag inte hade dessa!! Jag inser ju att jag redan glömt bort saker, känslor och ögonblick, men så tittar jag på fotona och kan känna hur jag kände och mådde i just den stunden, jag kan koppla det till saker jag gjorde samtidigt som fotona togs.

Vad snurrigt det där blev, men det jag menar är att jag är så tacksam att jag har alla mina bilder så att jag kan uppskatta det som varit och det som hela tiden kommer.

De här två bilderna fick mig att känna att jag inte skulle vilja vara i början av vår renovering av undervåningen igen men samtidigt skulle jag vilja vara där i våras och få ha hela sommaren framför oss, att få uppleva och känna allt vi gjort sedan dessa foton togs...




Det känns lite bättre nu när rummet ser ut så här...


Och den här lilla Tokan då, vart tog min bäbis vägen som fanns här när vi renoverade? Nu är det ju en liten tjej som bor här hemma. Jag älskar att se henne utvecklas, att bli modigare och mer framåt. Så jag föredrar nog nu istället för då. Men ändå är det så konstigt det här med tiden, den gör så mycket med oss och vår omgivning...

 April & Augusti 2011, vad hon har förändrats.

Den bästa tiden är alltid NU, och sen så blir det bara bättre.

söndag 28 augusti 2011

Dagen med stort D!!

D som i Dagis. I morgon börjar vår lilla Meja-Lisa på dagis. Det ska bli så spännande. Eller egentligen börjar vi inskolningen på tisdag men i morgonkväll ska vi dit på inskolningssamtal.

Det är väl alltid specielt för föräldrar när det är dags att lämna ifrån sig sitt barn, fast det är väl inget jag har tänkt på specielt mycket  tidigare, när det inte har gällt mitt barn. Men nu är det ju Meja-Lisas tur, vår lilla tjej!!

Dags för vår lilla Toka att ta ett stort kliv. Jag som mamma tycker att det ska bli hur spännande som helst, det ska bli så häftigt att se hur hon kommer bete sig, hur hon utvecklas och hur det kommer att kännas att någon annan tar hand om mitt barn. Jag tror det kommer bli jäkligt skoj!!

Lajbans lördag!

Den här helgens lördag var en jäkligt bra lördag, inga måsten bara så som det ska vara när alla är lediga.

Började dagen med morgonpromenad, det bästa sättet att börja en dag på, resten av dagen känns alltid så bra då.

Här efter beslutade vi oss för att tacka nej till 1 & 33-årskalaset som var planerat att vi skulle på fram mot kvällen, förkylningar hos födelsedagsfamiljen fick oss att stanna hemma eftersom vi inte vill riskera att Mejjis åker på nåt nu när det är dags för inskolning på dagis.

Vi gick ner på "barnens dag" på stan, mötte upp familjen Almqvist och tog en lunch. Förflyttade oss sen till Bishop där vi drack lite vin och hade det trevligt.
Blev spontaninbjudna på middag hos A & C, så mot kvällningen gick vi hem och svirade om för att sen ha en trevlig kväll på Tallebovägen.

Fram emot midnatt drog vi oss hemåt.
Lördagar när de är som bäst...

Mejjis får hänga med stora Jack



Tack C & A för en mycket god middag och trevligt sällskap!!

Helgens fynd!

Färgglada trägalgar till Mejjis rum, 15 kr för 5 st på Netto....

fredag 26 augusti 2011

Långfredag...

Ja i dag har det verkligen varit en lång fredag, jag har hunnit med massor av saker, ingen nytta praktiskt, men för själen har det varit gott.

Jag har umgåtts hela dagen, jag och Mejjis och massa andra tokiga ungar och mammor...

Klapp & Klang
Häng och Kebab på stan
Lek i lekpark
Bad och häng på Lizas altan
Kvällsmat och häng på Hillis altan

Vilken jäkla bra dag, så bra att hålla sig hemmifrån, då gör man inga tråkiga måsten.
Nu sitter jag här, Meja-Lisa sover och Joel är på partaj. Ska snart ta en dusch och krypa ner under täcket. Solen och värmen har gjort en gott idag.

Kameran har stannat hemma idag, men jag bjuder på denna bild...

Elle och Meja-Lisa en härlig dag i sommras

torsdag 25 augusti 2011

Kom och gå här i 20 år...

I nästan hela vår undervåning har vi ju lagt trägolv som vi målat vitt. Det ser ju lätt skitigt ut men det är det värt. Egentligen så har ju alla andra lika skitiga golv bara att det inte syns, hi hi...!

Vårt lilla husdjur dammsuger varje dag klockan tolv samt att jag torkar golven var annan, var tredje dag. Så det kan ju inte vara så skitigt.

Det var egentligen inte det jag skulle skriva om. Utan mer om att jag vill att golvet skulle få bli 10-20 år gammalt på en gång. Jag vill att det ska synnas slitage där vi går mest, jag vill att det ska bli repor och avtryck av vår lilla familjs vardag och fest.

Och så vill jag att årstiderna ska få göra naturliga härliga springor mellan planken/brädorna. Ska bli spännande att se hur mycket vintern drar i hop det.

Slit Mejjis, slit!!

Vårt lilla husdjur dammsugaren

onsdag 24 augusti 2011

Onsdagskväll!

Den här onsdagskvällen har jag spenderat med Emma, Liza och Maria. Vi har mumsat räkfrossa med vin på Athos. Efter det hojjade vi vidare till Bishop där vi tog oss en "kaffe Karlsson", smidde rolig planer och bara hade det bra.

Jäkligt bra onsdagskväll...

Tack tjejer!!

Lek med Mejjis & Sickan...

 ÄppelPäppel

 Kasta gris
 Fotboll
Paus

Fin kille!!

I dag kom fina Sixten på besök...



Nyklippt!

Nya gräsmattan har blivit klippt för första gången...


Bra jobbat, Joel!!!

tisdag 23 augusti 2011

Min finaste...

Morfar & Jag...

... vi har det så bra


I dag har jag jobbat och då är det morfar som passar Mejjis. De är ute mest hela tiden, går runt halva stan och tittar på olika saker.

Mormor kommer och tittar till dem i mellan åt.
Mys med mormor...



Tack för barnvaktandet!!

Mer och mer klätterapa för var dag som går...



måndag 22 augusti 2011

Holly!

Vår ny medlem i gänget, Holly, har haft besök av oss idag. Hon är 4 dagar gammal och nu känns det helt naturligt att det finns en ny familjemedlem där borta på Tallebovägen.

Holly 8 timmar gammal...


Holly 4 dagar gammal...

Gäspa och flirta kan hon:)

Välkommen Holly!!!

33 år senare...

Den här klänningen hade jag när jag var ungefär lika gammal som Meja-Lisas är nu, det är min mamma som sytt den.

Nu är det Mejjis tur...

Helgen!

Den här helgen har varit fylld med massa roligt skoj. I lördags lämnade vi Mejjis hos mormor & morfar i Valskog för att vi skulle på inflyttningsfest. Vi hade en jätterolig kväll i Manges nya fina hus. vi tog en taxi hem runt tre på natten, glada och nöjda efter en kanonkväll.

Söndagen började med sovmorgon till klockan halv tio, underbart. Framåt lunch begav vi oss till Valskog för att få lite mat samt hämta hem vår lilla Toka.

Sen fortsatte vi hem till Tilde som hade treårskalas och därefter for vi till Himlabacken.

Efter himlabacken bjöd Mange på rester från lördagskvällen. Efter god mat och lite babbel var det tre familjemedlemmar som trötta åkte hemåt. Mejjis somna i bilen, jag somnade i soffan halv nio, det var bara Joel som orkade hålla sig vaken och hinna ha lite söndagsmys framför tv:n.

En härlig helg till ända...



Mejjis & Elle

Kakbuffé på Tildes kalas

Gung Gung!!


Tilde spanar på Danny

Himlabackan


I dag har vi en mysig måndag här hemma, Joel är hemma efter sin operation i fredags så vi har familjemys. I eftermiddag ska vi gå över och gosa lite med Holly.