lördag 12 januari 2013

I går och i dag


God morgon lördag, och god morgon till er alla.

Här hemma har det varit lång mysmorgon i sängen och vi har nyss ätit smarrig frukost, har ännu inte dukat av. Allt står kvar på bordet, vi struntar i det ett tag.
I stället sitter jag här, Joel ligger på soffan och Mejjis, ja hon målar för fulla muggar. Och inga kläder ska hon ha på sig, bara tofflorna...


Sent i går kväll beslutades det att vi ska åka till Meja-Lisas farfar idag.
Kusinerna ska också dit.
Det blir kul för tjejerna.

Vi ska ta det lite lugnt här hemma och sen runt lunch ska vi bege oss iväg mot de Sörmländska skogarna.

Hyacinten på toaletten har vi fått säga hej då till. Och lite vårigare blomster har flyttat in...


I går hade vi en skön och trevlig ledig dag.
Vi startade dagen med frukost tillsammans med Mariah.
Så mysigt med frukostsällskap på våra lediga fredagar.

På förmiddagen gick jag, Emma, Mejjis och Olle till Stenugnsbageriet och fikade.
En mysig stund som övergick till lite tvåårsspring och tvåårstrots....men det gick bra, till slut lämnade vi fiket och de andra gästerna var nog jättenöjda med det, hi hi hi.

Vi gick runt och försökte få de små att sova men inte heller det var de så sugna på....men till slut så.
Vi besökte lite affärer och uträttade en del ärenden, köpte kebab och gick sen hem hit och käkade och lekte.

En bra dag som avslutades med fredagsmys i soffan.


Hoppas ni alla haft en bra start på helgen och att den fortsätter precis så som ni vill ha den.
Kram till er

5 kommentarer:

 1. Hej, först vill jag säga att jag tycker jättemycket om din blogg och jag är ingen moraltant men jag har vid ett antal tillfällen, precis som idag, sett att du visar nakna bilder på din dotter. Du tvekar inte över att visa den typ av bilder? Det är ju inga närbilder och så men det finns ju mycket idioter på nätet och sen blir ju barnen stora och då kan det också bli jobbigt för dom om de dykt upp. Som sagt så undrar jag bara om du reflekterat krin saken eller tvekat, själv har jag blivit mycket mer restriktiv vad jag lägger ut på fb och annat på nätet. Som sagt missförstå mig inte utan jag uppskattar dina fina bilder och texter! //anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna,
   Jo du har helt rätt, jag tvekar, tänker och tänker och tvekar....men så i dag när jag tvekade så tänkte jag att det är ju inte så konstigt att lägga ut ett barn mitt i sommaren endast iklädd badbyxor..., och för mig är en sån här bild på ett barn så himla oskyldig och fin...jag vill inte tro att någon kan se den på något annat sätt.
   Men det är väl så det är, de kan komma i orätta händer.

   Tack för att du fick mig att tänka till än en gång...jag ska ta och sudda den här bilden lite.

   Tack för din kommentar, hoppas att höra i från dig även när det gäller något annat.

   Kram Sofia

   Radera
 2. Jag har kommenterat nån gångn förut också fast anonymt men alltid positivt. Vet inte riktigt vad jag ska skriva i kommentarer, jag inspireras av dina fina bilder av ditt hem men har inget "estetiskt" sinne eller stort inredningsintresse då jag kan sällan bidra när du har funderingar kring sånt. Men jag inspireras och härmas ibland av din ( och andras) stil.när det gäller barn och saker kring dom som du skriver om ibland tycker jag mest du har sunda och lik min egen inställning men jag kritiserar aldrig på någon blog jag läser för jag vet hur olika barn är och hur deras och våra behov ser ut i resp familj. Att jag ville säga nåt om bilden idag var för att min äldsta som precis börjat utforska internet i större utsträckning själv och det har fått mig att inse att internet världen kan vara så grym! (Därför undrade jag lite extra om din inställning till sån bilder). Lycka till med allt och jag fortsätter förstås läsa.

  SvaraRadera
 3. Vilka jättefina bilder du tar Sofia, du har verkligen blivit superduktig på att fota!
  Förstår din tvekan till fullo, det vet du...! Känner precis likadant. Man tycker ju att det egentligen borde vara en självklarhet att kunna lägga upp totalt oskyldiga vackra bilder på ens barns som i dess nakenhet är det vackraste och mest oskyldiga som finns. Men snart vågar man inte lita på något i den här världen. Önskar ibland att man kunde "säkra" sin blog på ett sätt att man hade mer koll på vilka det var som besökte, att man kunde ha som ett "logg in" för de som ville följa och besöka en. Pratade med en kompis som kan lite mer om det, men det finns ju inte på blogger dessvärre.

  Hoppas allt för övrigt och annars är bra!
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar....den värmer. Och tack för komplimangen om fotandet. Jag vet inte om jag blivit så bra...men jag skulle gärna bli......vill hitta nån trevlig kurs, men tar mig aldrig för att leta :-(

   Tusen tack till dig.
   Stor kraaaaam

   Radera