måndag 17 december 2012

NY STOR SÄNG

Hallå där...
 
I natt har Meja-Lisa gjort sin första natt i sin nya stooora säng, en lite för tidig julklapp från mormor och morfar. Tusen tack säger vi för det!
 
Eftersom Meja-Lisa har lite problem med att säga S så blir det
- hor häng!!
Ja ja, det går det med. Fniss!
 
Hon sov hela natten och kom inte in till oss på morgonkvisten som hon brukar göra, lite synd kan jag tycka...det är ju så mysigt att höra de där fötterna komma knallandes och sen få upp en varm och gosig tjej i sängen. Men i morgon bitti kanske...
 
Dock var det lite svårt att somna, vi har inte riktigt bestämt oss för läggningsrutin än och jag gissar att den bör se rätt lika ut varje kväll för att den ska funka?! Eller vad har ni för erfarenhet?
 
Tidigare har hon fått somna i vår säng med lite mys i en halvtimme till lite "Astrid" på tv:n, sen har vi stängt av och hon har somnat efter en stund.
 
I går läste vi bok (BÖCKER!!) i hennes säng och sen tänkte jag gå ner och hon skulle somna av sig själv...men det gick lite si och så med det....hon skulle BARA kissa typ hundra gånger, mamma skulle sjunga en sång, mamma skulle läsa en till bok, mamma skulle komma, pappa skulle läsa bok, pappa skulle ligga en stund osv osv....ja så där höll hon på tills hon till slut somnade efter en sista "När trollmor har lagt de elva små trollen...."
 
Ja ja, vi får se hur det går ikväll, då är jag dessutom själv och skulle behöva tid för julkortspyssel och lite annat....men men, det löser sig ju.
 
Hon är i allafall jätteglad över sin nya säng och pratar mycket om den...., den är hön (skön) och går bra att hoppa i...
 

6 kommentarer:

 1. Så jäkla snyggt!!!

  Ha ha hor säng :-)

  // S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!

   Ja det blev lite mer "rum" nu....jättenöjd.

   Kraaam

   Radera
 2. Vad fint :)
  En av oss brukar läsa bok eller ligga och prata bredvid Wille.
  Ligger kvar tills han somnat ;) Det är mysigt <3
  Kram Birgit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ja nu är ju jag sån som gärna bara ligger en liten stund....sen vill jag ner och ha "min kväll"....så vi kör på läsa två böcker, ligga en kort stund och sen gå ut....det går bättre och bättre för varje kväll:-)

   Kram till dig

   Radera
 3. Vi sitter på en stol bredvid Carls säng (har juniorsäng och inte riktig stor) och läser EN bok, sedan säger vi god natt och går ut. Ibland vill han ha ett glas vatten och då får han såklart det, men han har ett litet sängbord bredvid sängen så det sköter han sen själv om han blir mer törstig. Sedan sitter vi i rummet utanför vilket är vårt allrum med tv och soffa. Så då kan han kika lite på den som sitter där och sen sover han. Tar mellan 5-15 minuter oftast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju perfekt...
   Ja vi har alltid haft det enkelt med läggningen, har alltid bara gått upp och lagt henne och sen gått ner...men nu när hon fått stor säng är det ju mysigt att läsa saga bredvid henne.
   Så vi kör på två sagor, ligga en stund och sen god natt.... det blir bättre och bättre för varje kväll. Första kvällen skulle hon som sagt upp och kissa hundra gånger osv....men nu vet jag att hon lurar mig och hon får bara gå på toaletten EN gång....(taskig morsa)
   Ser fram emot kvällen....jag tycker det är så kul med att sätta nya rutiner, hur enkelt det egentligen är när man väl bestämt sig för nåt.

   Kram till dig och God Jul!!

   Radera