fredag 27 maj 2011

Hur ska det gå för Nelli...

Innan vi visste att Mejjis hade vattkoppor så såg det ut så här...


Dessutom så går det vattkoppor på Tildes dagis. I går upptäckte vi även att Mejjis kompis Ebbe hade några koppor så det här lär väl gå laget runt. Tur att mammorna har den inställningen att det är bäst att få det nu när de är så små och inte börjat dagis ännu. Så igår blev det ju sandlådehäng för hela ligan, vi får se vem som får nästa koppa:) I dag ska vi ut på stan så vi får se till att Mejjis håller sig på sin kant, men jag tror förresten inte hennes smittar längre, läste att när de torkat ihop så smittar de inte.

Så här fin är i alla fall Nelli, Hassonas minsta prinsessa...




Är det ingen mer som fått vattkoppor? Tydligen så  tar det 12–16 dagar från smittotillfället innan de första symtomen visar sig så man har ju ingen aning om när hon blev smittad. Själv så smittar man en till två dagar innan utslagen syns på huden och fram till dess att blåsorna torkat in. Mejjis fick sina blåsor i måndags och vi trodde det var myggbett tills vi i går såg att de torkat ihop och inte såg ut som myggbett längre. 

1 kommentar:

  1. När jag läste det så hoppades jag att Ella kunde varit smittad - surfade direkt in på vårdguiden för att checka inkubationstiden, men nää, vi missade nog det här tillfället också... Har bara gått 1 gång på 3 år på Ellas dagis...

    SvaraRadera