måndag 28 februari 2011

Mejjis vill ha till våren...


Och så har hon sett en underbar "pippi-mössa" också.

Smile!!

Måste bara visa Meja-Lisas små risgryn, de sitter så fint där på nedre raden...

Pincettgreppet!!

Ja nu har Meja-Lisa kommit till fas "pincettgrepp". Förut skulle hela handen greppa föremålet men nu är det tummen och pekfingret som gör jobbet när makaronen ska från bordet till munnen. Hon är så nöjd och skulle säkert kunna sitta och plocka makaroner hur länge som helst...

Mums!

Vilken ska jag ta nu då?

Söt-Göta!

Där sitter den mellan tummen och pekfingret.

Slut!!


Vill ha mer...


söndag 27 februari 2011

Sofia & Joel 66år

I går, lördag, hade jag och Joel kalas för våra familjer.
Vi värmde upp och invigde vårt uterum...


Detta rum ska ju bli såå kul att fixa i ordning och inreda, men det får vi göra efter att undervåningen blir klar eftersom jag gissar att det blir en hel del spring genom uterummet då.

I alla fall så hade vi kalas och vi åt god mat, fick fina presenter och hann även med att prata lite. Tyvärr så känns det bara som att våra familjer kom och att det sen var dags att åka hem, tiden gick så fort och jag stressade mest runt kändes det som. Skulle gärna hunnit med att prata lite mer, men vi får ta och åka runt och besöka alla var o en för sig och hinna med lite mer kvalitetstid.


Mejjis med alla sina kusiner och moster Sara

Barnbordet får kaka

Fina Ella

Vuxenbord & barnbord

Mätta och belåtna!

När alla familjemedlemmar gått hem så dök det upp lite andra filurer. Det blev melodifestival, plock och massa gott dricka. Trevlig kväll!! Efter den här dagen var det två (tre) trötta själar som äntrade sängen.


Tack ALLA för en jättebra lördag!!

Nu är jag tillbaka...

Nu har vi kalasat färdigt! Visst är det kul med kalas men varför ska nästan alla jag känner fylla år i februari?! Kunde vi inte ha spritt ut det lite, fast förstås, februaribarn är ju jäkligt bra:)


Veckan som gått då...

Tisdagen tillbringade jag, Joel och Meja-Lisa tillsammans, vi åkte upp till lilla fina Cornelia i Bysala och hälsade på. Mysig fikastund. Mot kvällningen kom Sofia, Tilde och Nelli på en liten fika. När de gått och Mejjis somnat fixade jag lite i köket inför kommande kalas och sen begav jag mig ner i källaren och fortsatte med mitt målande.

Onsdagen var det kalasdag för mig och Sofia, vi fyller 14:e och 16:e februari så vi brukar alltid slå ihop våra födelsedagar och ha kalas för våra vänner. Så denna onsdag var det alltså dags. Jag fångade inte så många på bild men några av de små liven fastnade...

Barnbordet! Våra stora tjejer...
Mumsigt!



Torsdag var det frukostdate hemma hos Emma och Olle, älskar frukostträffar!! Fina mammor och underbara ungar. Mejjis sitter otåligt och väntar på att få dra iväg till Olle...


Äntligen på plats!

Koncentration!



Fredagen bidrog med Klapp & Klang i körka, efter det blev det käk och häng på stan med Liza och Emma + våra småttingar. Väl hemma igen hängde Mejjis med mig ner i källaren och målade en vägg, vi har inte så mycket värme så vi fick klä på oss...
Vet inte riktigt om hon passar i sin nya vårmössa?! Ha ha...

Fredagen var ju även Joels födelsedag så vi försökte snabbt få det mesta färdigt till lördagens familjekalas så att vi sen kunde ta det lugnt och fira födelsedagen...

Mums med födelsedagsmiddag!
Ja det här var vår "arbetsvecka", det är jobbigt att va mammaledig, hi hi....

fredag 25 februari 2011

Det är mycket nu...

Det är mycket kalasande just nu...

Återkommer så snart jag har kalasat färdigt!!

Kram till er alla!!

Grattis Pappa på födelsedagen!! Kram Mejjis

måndag 21 februari 2011

T. Almqvist, son av Urban & Jenny.


I går var vi och hälsade på Kolsvas stolthet, Ture. Så himla kul med en liten pöjk bland alla töser som kommit den senaste tiden.
Ture var såå söt, jättelik sin morfar Ove tycker jag. Mamman och pappan verkade också pigga o fräscha.
På Onsdag ska vi tjejer träffas och då kommer alla de nya bäbisarna, Cornelia, Nelli och så nykomlingen Ture. Vilken liga!

Här myser jag och Ture...



Välkommen fina Ture!!


Lördagen har jag glömt att berätta om...

I lördags var det tysk-afton och melodifestival hemma hos Widmans/Wretlings. Så trevligt!!
Det bjöds på massa god mat i tyskarnas tecken, trevligt umgänge och melodifestivaltävling.
Vad det fanns på våra tallrikar kan ni se här

Fynd!!

Vilket fynd vi har gjort i helgen!! Eftersom vi ska måla väldigt mycket här framöver, väggar, golv, möbler mm så visste vi ju att många tusenlappar kommer gå åt till färg.

Det grymma i kråksången är att färgettan hade 40% på hela sortimentet i lördags mellan 10-13. Vad passande!!

Joel och hans kompis Storken (Jimmy) åkte dit, de kom hem med över 50 liter färg och en jäkla massa bra tillbehör. Så nu är det bara att måla. Eller jag har redan börjat, en till vägg är grundmålad nere i källaren. Hoppas jag snart har tid att avsluta mitt uppdrag.

Vilket fynd alltså!!!

Valentin-gåva!


Mejjis kille Sixten tycker nog att hon har lite för tråkiga nattkläder, han tyckte hon skulle ha nåt raffigare och köpte denna snygga pyjamas till henne. Så himla snygg, och så himla snällt av Sickan. Tack prinsen!

lördag 19 februari 2011

Morsor på stan - RAPPORT!!




I går var ju morsorna ute och gjorde stan, och jag tycker vi gjorde det riktigt bra. Vi var snygga, vi kunde föra oss, vi kunde fortfarande beställa drinkar i baren, vi snackade inte överdrivet mycket om våra barn och så hade vi jäkligt trevligt. Jäkligt bra kväll, det gör vi absolut om!

Fördrink här på Västeråsvägen 23, middag på Gillet och sen häng på bishop. Promenaden hem var inte så härlig, fy farao vad kallt det var. Först gick vi förbi Fridha och lämnade av henne, sen vidare hit till mig, sen gick Liza och Emma den sista biten hem till dom. Att krypa ner under täcket var helt underbart. Tur att vi inte måste springa på krogen varje helg, fast det finns ju taxi förstås.

Mejjis sov hemma hos Mariah så jag fick sova hela natten, har för mig att jag vaknade vid fem men insåg snabbt att ingen skrek eller var ledsen, bara att vända sig om och sova vidare. Sov till nio och gick sen och hämtade hem Tokan, mysigt! Tack Mariah, helt grymt!!

Jag är en slarv-Maja, glömde plånboken hemma så Liza fick vara min bank under kvällen. Tack till dig. Vill ha summa och kontonummer för att göra mig skuldfri, lägg på en jäkla massa ränta för slarvighet!

Joel fick hjälpa till med musiken.



De här morsorna som jag har börjat umgås med är så jäkla snälla, de kommer jämt med helt fantastiska presenter. Och den här gången gjorde de mig lyckligare en någonsin. Tulpaner som jag älskar och som jag kan ha hela huset fullt av, älskar verkligen tulpaner. Och sen kan ni ju bara titta på bilden och förstå varför jag är så lycklig. Jag fick en helt fantastisk "vedkorg", just nu är det ved i den men den kommer nog få flytta runt och ha lite olika användningsområden. Den kanske får stå i uterummet, fylld med fina filtar, kanske blir den ett tidningsställ, ja eller så blir det en vedkorg. Längtar bara tills golv och väggar blivit vita och jag får ställa dit såna här fina grejer....ååååh... jag dööör, älskar verkligen blandningen vitt, industri, zink, lite rost, och så något grönt levande till det. (alltså inte Hulken, Kermit eller så, utan nån levande blomma, gärna knoppar som väntar på att slå ut. Fantastiskt!!



 Tack för en härlig kväll och för er givmildhet. Tack till Mariah som barnvaktade Mejjis.

fredag 18 februari 2011

Morsor på stan!!

I kväll ska morsorna ut på stan. Mammorna som tidigare bara träffats och snackat bajs, välling och sovrutiner, hur ska det gå i kväll?? Kommer vi komma på nåt annat ämne att prata om eller kommer vi hela tiden glida in på våra barn. Det återstår att se och jag lovar att återkomma med rapport! Hi hi...

I allafall så tror jag att vi blir sju stycken. Vi ska träffas här innan och dricka vin och snacka lite skit (inte bajs). Sen ska vi vidare till Gillet för att käka middag och sen är planerna att gå till bishop efter det.

Jag försöker få bort den slitna mamman och få fram en pigg ock fräsch partytjej...
Ansiktsmask och hårinpackning!!

Mejjis tycker nog att jag är helt knäpp och undrar vad morsan håller på med. Men jag kände att det var ett måste att få lite liv i hud och hår. Så nu är jag redo för en trevlig kväll med de andra fina mammorna.

Mejjis åker runt och lajjar, tycker mamma är fjantig och vill hellre att vi ska göra nåt kul. Det ska vi, för nu är det dags för lunch och sen ska vi ta en promenad i solen och uträtta lite ärenden på stan. Ha en bra fredag alla!!

torsdag 17 februari 2011

Ture är här!!

Skööööl för Ture!!

I går (16/2-2011) kom Ture till världen, äntligen! U & J fick äntligen sin lilla prins, så underbart. Längtar massor tills vårt första möte. Tänk att nu är alla här, alla tre bäbisar vi gått o väntat på. Nu får vi vänta ett tag på nästa...

Välkommen till världen pöjken Almqvist!! Och grattis fina mamman och pappan!