måndag 31 januari 2011

Snorunge!!

Tokan har blivit så snorig. Usch och fy. Tycker inte om att höra och se henne så här:( Men lite snor borde väl snart försvinna. I natt var hon så ledsen att jag fick sitta upp med henne så hon fick somna sittandes.

Nu sover hon i allafall och jag hoppas att hon får sova gott i natt, GOD NATT!!

Bara så ni vet så har hon nu på sig pyjamas och sover i sin säng. Den här bilden är tagen vid ett annat tillfälle:)

söndag 30 januari 2011

Dagens tips!!

Hade tidigare chokladen Lindt med havssalt som favorit men nu har den fått konkurens...

Underbart god...
Sea Salt & Almond

Helgen som gått...

Det är väl bäst att jag sammanfattar hela helgen nu när jag är en så dålig bloggare, jag ska skärpa mig, jag lovar!!

Fredagen började i körka med klapp & klang, jättemysigt. Jag och Mejjis trivs verkligen där, jag älskar att se hur Meja-Lisa agerar annorlunda för varje gång som går. Efter det blev det barn o mamma-häng här hemma, såå mysigt att äntligen få ha alla här hemma hos oss.
Linus och Mejjis var de enda som fastnade på bild...


Mamma och pappa kom förbi en sväng framåt kvällen. Mejjis hängde gärna hos mormor...



Sen åkte vi till U & J och intog en jättegod måltid, pratade och umgicks. En fin fredag till ända.

Lördagen startade vi med att ta tag i resterande kartonger och alla prylar som stod i uterummet, vi hade bestämt att uterummet skulle va tomt när den här helgen var över. Vi hann en bra bit innan det var dags att börja laga lunch till bror plus barn som skulle komma på besök. Mamma o pappa dök också upp. Vi hängde hela eftermiddagen. Här är tre galna tjejer som lekte så det stod lek ut ur öronen, Tova, Ellen och mejjis...






Efter att alla åkt hem så dök Hilli och Elle upp. Ni förstår att jag är i himlen när mina nära o kära kommer och går i vårt hus. Vi satt o babblade, drack te och myste. De hade med sig fina presenter också, en bukett tulpaner och en flugsvamp-sparbössa. Underbart fint, TACK! När de gått hem var det bara några timmar kvar av kvällen och Joel och jag insåg att vi var hungriga, vi lagade en utsökt lördagsfestmåltid:). Joel gräddade våffler och jag gjorde mig tre knäckemackor o en kopp te. Lyxigt!! Ha ha...

Hilli, jag och Elle myspyste!
Söndagen bestod av att fixa klart uppdraget att få tomt i uterummet. Klockan 12 var vårt mission avklarat. Härligt!! Då dök Fridha och Sixten upp med Kebab, mums. Joel slängde i sig sin och fortsatte vara effektiv, han rensade lite i garaget samt var ute och skottade snö. Jag, Fridha, Sixten och Mejjis hade en mysig eftermiddag. Sen kom Dingtunaligan på besök, vi fikade och de kollade in vårt hus, vi fick en gäng tulpaner oxå. Tack för trevligt besök!

Mejjis tog sig ett bad innan det var dags att gå till Mariah och välkomna henne till kvarteret. Hon hade kommit i ordning och fått det jättefint i sitt radhus.




Ja nu är denna helg snart slut, vi har kollat solsidan och ätit popcorn nu på kvällen, snart är det dags för sängen. Ha en fin vecka!

torsdag 27 januari 2011

Med en enkel tulipan...

Det är kul att flytta till hus den här årstiden, man får tulpaner!!
Jag älskar tulpaner, och nu står de här o pryder vårt nya hem...




I dag sålde Joel vårt bord, så mitt gamla träbord fick flytta in så länge...


Och så vill tokan säga hej...
 GOD NATT!!

onsdag 26 januari 2011

Dålig bloggare...

Jag är lite dålig bloggare men jag känner att kartongerna får första prioritering just nu:) Jag packar upp några varje dag men de tycks inte minska.

Vi försöker få lite mysigt här hemma trots att vi snart ska ta tag i renovering, men det är roligare att ha lite hemtrevligt så länge i alla fall.

Vi har proveldat kaminen


Väggen bakom hyllorna ska bort

Detta skrivbord ska snart bli vitt


 

Det ska bli så kul sen när allt är som vi vill ha det men jag trivs redan väldigt bra, det känns som HEMMA. Härlig känsla.

Detta är min utsikt här från "kontoret", blickar ut över alla hustaken...

Morgon på Åkerbovägen

måndag 24 januari 2011

Måndag

Måndagar brukar ju va sega, långa och trötta, i allafall var det så när jag jobbade, men inte den här måndagen. Den har innehållit massor av skoj.
Vi började dagen med lite fix hemma, sen åkte vi och lämnade in våra köksluckor för omlackning, därefter hämtade vi ut Mejjis nya bilbarnstol som vi beställt.

Testar nya stolen...



På eftermiddagen fick vi härligt besök av Emma & Olle och Fridha & Sixten. Mariah dök också in på en kopp te. Nu är jag i himlen, äntligen får jag spontanbesökare. Det var sällan någon spontanbesökte på våning 13 på Johanneshöjden i Västerås:)

Dagens fynd...

Detta lilla fina hus hittade jag bland lite grejer som den gamla ägaren lämnat kvar i huset. Kul för mig!

Mot kvällen kom Jenny och hämtade upp mig och så drog vi till BB i Västerås för att hälsa på lilla Nelli och mamma Sofia. Det var så underbart att få se lilla pyret och att se att båda mådde så bra. Pappa var hemma och tog hand om storasyster Tilde. Jag älskar att åka till BB och se de nya små liven, nu väntar vi bara på att J & U:s lilla troll ska komma:)

Nya Nelli som sover så gott

Pigga morsan

Nelli visar sina fina ögon

Vilken härlig måndag jag haft, så här borde man ha det jämt, LIVSKVALITÉ!!!

Helgen som gick...

Nu är vi på plats i vårt nya hus, har sovit 2 nätter här. Det känns jättekul.
Jag ska väl ta och sammanfatta helgen som gått.

Fredagkvällen bestod att packning av det sista, det sista är alltid mer än vad man tror. Men det gick bra i allafall. Klockan 23.00 fick Joel ett SMS av herr flyttkompis som skulle bidra med lastbil, han hade fått magsjuka!! Ha ha...ja men det löste sig, flyttkompisens fru fick fixa fram lastbilen så vi fick låna den ändå, det var skönt!!

Packar det sista

Måste få lite "packnings-vin" så packningen blir lite roligare. Dock var detta glas det enda som inte var nerpackat:)

Mejjis har ju fått en tand och det resulterade i "dålig mage", därav blev jag tvungen till att tvätta denna fredag också.

Tillslut kände vi oss färdiga och slog oss ner i soffan med en skål popcorn och en cola, sen GOD NATT!


Lördagen började med att jag fixade mackor till flyttkillarna och sen packade och fixade det sista. Lastbilen gick två vändor och min bil var fullpackad. Men tillslut var vi på plats. Dagen bestod av många trevliga besökande. Det blev en perfekt flyttardag! Emelie kom över med en "Välkommen till kvarteret-gåva" och det gjorde även Fridha (vårt favvo-vin). Tack snälla ni!!
Stort tack till alla som hjälpte oss att flytta, tur att ni finns!


Vår nya "granne" Emelie kom över med en underbar gåva, en korg fylld med massa härligheter, bla hennes nybakade bröd. Detta blev en perfekt söndagsfrukost.

Det blev fullt hus. Killarna kollade handboll och vi tjejer babblade.

Det bästa som hände denna helg var att vi har fått "BÄBIS nr 2, och inte nog med det, vi fick ha familjen Hassona/Orr här hos oss under kvällen och vara med innan det var dags att åka till förlossningen.
Min vän Sofia är superkvinnan nummer 1, hon sitter alltså här hos oss på lördagskvällen och har värkar, Jenny "klockar" värkarna. I mellan värkarna sitter vi o pratar men så i mellanåt ser vi hur Sofia "andas" men sen så är hon med i samtalet igen.
Runt 22.00 lämnar de oss för att åka hem och ta ett bad, sen vid ca 23.30 (kanske inte har rätt tid men jag tror det var där i krokarna) åker de in till förlossningen och sen kl 03.30 är lilla NELLI född. (Jag tror hon ska heta Nelli men jag vet inte hur det ska stavas).
Välkommen till världen fina flicka och grattis till resten av familjen

Har du en värk nu? Undrar Jenny. JA säger Sofia och ler:)
Jenny för protokoll över värkarna

Superkvinnan som har en värk precis när jag tar detta kort. Så här såg inte jag ut när jag hade värkar;)

Pappa Niklas försöker koncentrera sig på handbollen.

Tack alla som bidrog till att detta blev en underbar helg. Nu är vi på plats och kallar oss nu för Köpingsbor!