fredag 31 december 2010

Nyårsafton!

Här hemma packas det för fullt, vi ska till Kolsva och fira nyår. Vi ska starta kl 14 med utomhusaktiviteter sen blir det middag och festligheter i Urban & Jennys fina "törp". Vi är alltid hos dom när det vankas festligheter, det är för att det är så mysigt och trivsamt där:) Nästa nyår har även vi ett hus att erbjuda, känns underbart att få ha ett stort hus att ta hem gäster till.

Så här såg det ut förra året...




GOTT NYTT ÅR ALLA VÄNNER!! VI SES NÄSTA ÅR!

Uppesittarmys dagen innan nyårsafton!


Vi hade verkligen en mysig och slapp kväll i soffan igår. Vi provsmakade lite "nyårsmat", drack vin och kollade på eldsjälsgalan. Vi hade till och med köpt varsin lott men det blev ju såklart ingen vinst:(



Idag är det NYÅRSAFTON och vi kommer ha en underbar dag, hoppas bara vi kan hålla oss vakna, den här meja-Lisa har väckt oss många gånger i natt. Nu får Joel sova några timmar sen tar jag mig en lur lite senare. Tänk att jag inte sovit en hel natt på 7,5 månad, förr tyckte man att man var trött om man inte fick sina 8 timmars sömn, nu skulle jag va överlycklig om jag fick sova 5 timmar i sträck!!
Hon är i allafall hur söt som helst och världens piggaste o gladaste, vi får va glada att det inte är en ledsen bäbis vi har utan en pigg o glad som vill upp och leka:)

 GOTT NYTT ÅR!!!

torsdag 30 december 2010

Hello Kitty!!

Hello Kitty dyker verkligen upp överallt. Jag har väl aldrig varit något stort fan av den där katten men så när Meja-Lisa föddes fick hon en liten gosedjurs-Kitty av våra vänner Mattias och Christina. Den blev snabbt en stor favorit och jag tror Kitty var den första som fick ett leende av Mejjis.
Så nu innan jul köpte vi en syrra till Kitty, hon var lite trendigare med leopardmönstrad dräkt men annars exakt likadan. Dubbel lycka!

Sen blev det julafton och Meja-Lisa öppnade ett STORT paket från farmor och gissa vad det innehöll. En JÄTTE-Kitty!!! Och farmor hade ingen aning om att Kitty är Mejjis stora favorit. Vilken fullträff....och vilken lycka:) Tack farmor!

Tokan med sina tre favoriter!!

onsdag 29 december 2010

Dagen då vi skulle fira jul...

I dag blev det "fixardag" istället för julafton. Det har gått bra det med. Vi har fixat o grejat hela dagen men ändå känns det inte som man kommer någonstans alls....antagligen för att vi rensar och sorterar allt jättenoga inför flytten. Jag har gått igenom alla mina "papper", sorterat noga i lådor, tidskriftsamlare och i papperskorgen:)

Så här såg det ut ett tag...


Sen har vi varit på Maxi och storhandlat också, det tog sin lilla tid. Joel sa att det var en prövning för förhållandet att handla dagarna innan nyår, ha Meja-Lisa med plus att vi skulle ha massa varor.
Vi skrattade till och med!! Så vi klarade testet:)

Meja-Lisa har mest glidit runt idag, hängt lite och sen glidit vidare igen:)


I morgon blir det mer fixande inför flytten samt nyårsfix. Nyår firar vi hos jenny & Urban tillsammans med två andra par, det kommer bli en fantastisk dag och kväll.


 Kramar från oss på Johanneshöjden!

tisdag 28 december 2010

Julen är inställd!

I morgon skulle vi ju fira jul med min familj men tyvärr är det sjukstuga på flera håll.
Så himla TRIST!!!
Julen skjuts upp till en friskare dag. Nu håller vi tummarna för att söndag funkar.


Krya på er alla sjuklingar. Jag vill ju fira jul!

Tiderna förändras...

Tänk att förut hade vi bara svart eller vit tvätt, det var sällan det låg något plagg med färg i vår tvättkorg. Men så kom tokan in i bilden.

måndag 27 december 2010

Det här är livet!

Ja det här är verkligen livet, att vara hemma alla 3. Jag njuter av varje sekund.
Det bästa är att Joel inte börjar jobba förren den 5 Januari, vi har många dagar kvar.

Min fina prins...

söndag 26 december 2010

Juldagen...

Juldagsmorgon i vårt rum i Baralund...


Hemfärd mot Västerås igen...

Julafton i Baralund!


Julafton börjades med gröt och skinksmörgås, mums! Köket var som vanligt fullproppat och frukosten smakade underbart. Vi som firade jul var jag, Joel och Meja-Lisa, Joels syrra Pernilla, Christian, Ella & Enni, Christians föräldrar Leila & Kjell och Joels mamma & pappa.

Grötfrukost...

Pepparkakshusbak stod också på schemat. Pernilla och Joel var mest aktiva, jag o Meja-Lisa tog oss en välbehövlig tupplur. Joel funderade på ritningen och Pernilla o tjejerna byggde.

Resultatet!

Innan julbordet var det dags för glöggdrickande, mycket smaskigt att smaska på...





 Familjen Jul:)
 Vår fina lilla toka

Sen var det dags för all god julmat och trevlig middag...




Därefter var det dags för tomten att komma på besök....men i Baralund är tomten lite annorlunda, förra året kom det en badtomte i baddräkt och i år kom en mycket ful gubbe med en arm och rosa tassar till fötter:)






GOD FORTSÄTTNING önskar Meja-Lisa


Dan före dopparedagen...

Dagen före julafton bar det av mot julfirande i Baralund, vi gjorde ett stopp på vägen hos Joels pappa o Birgitta. Vi fick fika samt en rundtur i hans förråd, vind och garage. Vi hittade många fina saker som kommer bli fantastiskt fina i vårt nya hus. Så för mig var det julafton redan då:)

Sen for vi vidare mot Baralund där Pernilla ställt till med julfirande, hon fixar o grejar och allt blir så bra.
Spontanare och flexiblare människa får man leta efter.

Vi drack glögg, åt middag som bestod av en fantastisk grönkålssoppa, klädde granen och bara hade mysigt och trevligt.


Meja-Lisas farmor, faster och kusinerna Ella och Enni var bra på att klä granen...







När klockan var 22.00 och någon frågade om det var dags att sova för Ella (Enni sov redan) så svarade Ella och Ellas farmor: -Nej vi ska baka!

Så var det med det, fram med bakgrejerna...



Och inte nog med det, klockan 23 börjades det göra marsipanfigurer...



Spontanitet ger ett rikare och roligare liv!