måndag 29 november 2010

Min mamma är bra rolig...

Ja ni som känner min mamma vet att hon har en förkärlek för nogrannhet, statistik.....ja hon gillar helt enkelt att ha koll:)
Jag vet inte hur jag ska förklara men som sagt ni som känner henne VET!! :)


Hon vet hur mycket röda vinbär hon plockade 1982, varav hur mycket som blev gele, vin osv.
Hon vet hur mycket vatten vi förbrukade i huset 1985. Hon vet hur mycket kräftor vi fått från år till år, ex hur många av de 2 kilona som var stora, mellan o små, sen hur många Rickard fick och hur många jag fick.
Ja all sån här information finns nerpräntad. Och frågar du efter dessa uppgifter så kan hon ta fram svaret på nolltid:)
Berättar du för henne att det är mordent med ett visst klädesplagg så vips har hon skuttat upp på vinden o tagit ner detta plagg, hon berättar även att hon hade det 1967 i Bulgarien :)


Ja det här är min mamma...
Nu till det jag skulle komma till, det är så att mamma har gjort det IGEN:)
Här om dagen ringde jag till mamma o frågade om hon hade en liten termos som jag kunde få, och det hade hon:)
Vi möttes upp i Köping och jag fick denna termos.
Hemma i Västerås igen öppnar jag kartongen till termosen och där ligger denna lapp:

Hon vill alltså ha KOLL på att termosen håller värmen.....ha ha, hon är ju helt otrolig:)

Nu är det ju så att äpplet faller inte långt från trädet....jag blir nämligen i mellan åt kallad för "Lill-maggan" av mina kompisar, Jag fattar inte varför?! :)

Med det här vill jag säga att min mamma är otrolig, hon har koll på ALLT och hon utför allt med största nogrannhet.....och utan henne hade jag aldrig blivit "Lill-maggan". Jag är stolt över att vara "Lill-maggan".

Jag är stolt över att ha "Stor-maggan" till min mamma. Det är tryggt att ha henne som mamma. Hon ställer ALLTID upp!

Tack Maggan!! :)


Undrar hur det kommer gå för Meja-Lisa......hi hi!

söndag 28 november 2010

Första advent!

Vad mysigt det är att komma upp på morgonen o det inte är helt mörkt. I vardagsrummet lyser staken o Meja-Lisa vill titta länge på vad det är (Ljusingenjör som hon är:)).
God morgon förresten...
Pappan sover fortfarande. Vi ska nog fixa en mysig adventsfrukost till han när han sovit färdigt. Första ljuset måste ju tändas, mysigt! Ha en mysig första advent! Är nån sugen på adventsfika så finns det pepparkakscupcakes på Johanneshöjden 4:) VÄLKOMNA!

lördag 27 november 2010

Underbart skön lördag...

Oj oj oj vad jag myser idag, har varit inne o pysslat o grejat hela dagen. Såå skönt!!
Det har bakats, adventspyntats och småstädats lite skåp o sånt.


Bakning...


Mejjis har badat, ätit o gymmat...



Nu är Joel o kollar sport hos en kompis och Tokan sover, så jag bara njuter av lugnet:) I kväll blir det "Så mycket bättre" och nåt gott i magen.
Härliga lördag fortsätter.......NU! :)

Jag vill ju blogga...

Ja nu känner jag sug efter att skriva några rader, men samtidigt så har jag lite annat jag ska pyssla med och så vill Joel sitta vid den här datorn. Så jag tror  att det får bli ett "intressantare" inlägg senare i dag:) Nu vet jag förstås inte om det jag skriver är intressant, men den som vill får läsa:)

I går var det fredagsmys...innan jag somnade på soffan:) Fast jag tycker att somna på soffan hör till fredagsmys.



Meja-Lisa säger hej så länge, på återseende senare idag...

onsdag 24 november 2010

Ni vet den här lilla trollungen.....

Ja vi har ju en liten trollunge här hemma hos oss, vi brukar kalla henne "Tokan" eller "Mejjis" men hon heter Meja-Lisa:)
Hon har bott med oss i över 6 månader nu, hon kom till världen den 16 maj....det var en Söndag, inte alls planerat att hon skulle komma då:)
Dagen innan hade vi varit på grillpartaj hos Jenny o Urban i Kolsva så Joel var lite trött i huvudet:) Vi skulle ju inte ha barn förren den 30 juni, men där på söndagmorgonen så började det kännas lite skumt i magen, sen gick det väldigt fort och det gjorde ondare o ondare. Bilfärden in till förlossningen var inte att snacka om (såklart var vi i sommarstugan, hade vi varit hemma hade det tagit 5 minuter in), Joel o bilarna runt omkring trodde väl att jag var helt från vettet:)

14.20 kom vi till förlossningen....undersöktes, öppen 10cm:) Halleluja!! :)
Lustgas var fint.
16.46 titta lilla Tokan ut:) (6,5 vecka för tidigt)

Hon gick en tuff rond i ringen och såg ut som en blåslagen boxare när hon kom ut...och vi som tyckte hon va söt, hur tänkte vi då?! :)

Mejjis o Joel fick hänga med läkare o ta en mängd olika prover, jag fick ligga själv i ett par timmar. Käkade vindruvor o ringde till mamma o Mariah.
Sen tillgringade vi 1,5 vecka på prematuravdelningen 69:an, en riktigt mysig tid tycker jag....men sen var det underbart att komma hem, vilken lycka!!
I dag är hon som vilken 6 månaders bäbis som helst, bara lite mindre och lite tokigare....
Söt är hon oxå...
Så kom jag till världen... / Trollungen/Tokan/Mejjis/Meja-Lisa

tisdag 23 november 2010

Snart är den såld.....

Ja nu är antagligen lägenheten såld innan den här veckan är över.....konstigt o skönt på samma gång. Jag har ju alltid sån separationsångest, tycker att "sista gången" är det värsta som finns:( Blä o fy....men jag vet hur jäkla bra vi får det i vårt nya hus:)
Jag har bott här i 3 år och Joel ytterligare några år...



HEJ DÅ lägenheten.... (vi behöver inte säga hej då nu....vi kommer hänga ihop ett par månader till, hatar avsked:))

Nu ska det funka...

Tack Camilla, såg ju nu att anonym inte fanns med. Men nu ska det va grejat....så nu är det fritt fram att kommentera:)

I dag har det varit Julgodisbak hos Lotta i Köping...jag var inte så aktiv bagare men jag var i alla fall med o umgicks, passade barn, drack te och myste:)....och så fick man provsmaka också, MUMS:)

I morgon är det förhoppningsvis den sista visningen av lägenheten. Vi har precis städat klart och fått lilla tokan i säng....så nu är det egentid på hög nivå:)
God natt från Meja-Lisa...

Verkar som det är problem...

Hej på er,
Det verkar som de flesta har problem med att kommentera:(
Jag har ingen aning om varför det inte funkar. Camilla har lyckats 2 gånger i allafall:)
Camilla, kan du berätta hur du gör?
Jag vill ju ha kommentarer ju:)

Camilla, tyvärr är inte sommarstugan vinterisolerad. Det finns luftvärmepump, el-element och vedspis. Vi bodde där till mitten av Oktober. Men toa och dusch ligger i en separat byggnad så tillslut var det lite kyligt att springa i mellan:)

Kram från mig och Mejjis.....

måndag 22 november 2010

Vi har ju en sommarstuga ja...:)

I våras köpte vi en sommarstuga på Malmön i Köping, där har tillbringat 5 månader det här året. Många härliga stunder...






Invändigt...










Nu när vi har blivit med hus så blir det att sälja sommarstugan, känns som det blir lite kaka på kaka. Sorgligt! Men det blir skönt att bara ha ett ställe att tänka på. Till Malmön kan vi ju åka o bada ändå...


Finaste ungarna, Anton, Tilde & Elle. Underbara soliga dagar. Härligt med sommar!!

Här ska vi bo!

Ja den 1 februari går flyttlasset till Västeråsvägen 23, underbart att komma nära familj o vänner samt att få boa in sig där man antagligen ska bo tills det är dags för hemmet:)
Det kommer bli många rader om detta hus på denna blogg. Ni kommer få följa vardag, fest och renovering.
Fast vi har bestämt oss för att inte renovera ihjäl oss, vi tar det lite som det kommer....vi har ju tid eftersom vi ska bo där rätt länge;) Men lite fix o trix kommer det bli, och det kommer bli såå kul:)
Vi får ett jättefint uterum i vårt nya hus, här kommer vi tillbringa många roliga stunder.

Längtar såå efter att få flytta in här, men först måste lägenheten säljas, den är just nu ute på hemnet och vi har haft visningar. Nu får vi se om det blir nån försäljning, det får vi säkert se den här veckan.

Ha en bra dag alla!!

Kram Sofia

söndag 21 november 2010

Min lilla familj....

Här är de två som får mig att må bra varje dag... (Ni är många fler, men ni andra blir presenterade senare:))








Kärleken jag känner för er är obeskrivlig, Joel & Meja-Lisa.

lördag 20 november 2010

Då köööööör vi....

Ja nu är det dags för mig att börja blogga....behovet har blivit för stort, nu kan jag inte stå emot längre:)
För lite mindre än 1 år sedan pratade jag med Camilla  http://damdidodamdida.blogspot.com/  Vi diskuterade om att jag ville starta en blogg, min oro för att det bara skulle skapa stress o press, att jag skulle få dåligt samvete av att jag inte hinna med. Men hon tyckte verkligen att jag skulle köra, men jag fegade:).
Jag var då gravid o vi var på väg att börja bygga hus (vilket aldrig blev av, men det blev sommarstugeköp istället:)). Camilla tyckte det var en perfekt grej att blogga om......det tyckte jag med, men den gången blev det inget:)'


Men nu så....
Nu är läget så att jag o min prins Joel har en liten Trollunge på 6 månader, hennes namn är Meja-Lisa.
Vi bor i Västerås. Meja-Lisa tillbringade sina första 5 månader i vår sommarstuga på Malmön i Köping. Nu är vi tillbaka i lägenheten i Västerås men för drygt en månad sen köpte vi ett hus i Köping, och där är vi nu. Det är nu jag tänker börja blogga, dels för att få skriva dagbok och dels för att ni mina nära o kära ska kunna ta del av mitt liv lite varje dag:)


Då kööööör vi......häng med vettja:)


Kram Sofia